Texasban nyitják meg világ első 3D-nyomtatott szállodáját

A jövő hoteljét három cég együttműködése hozza majd létre. Az ICON és a BIG mérnöki iroda a texasi Marfa városán kívül található El Cosmico kempinggel állt össze, hogy felépítsék a világ első teljes egészében 3D-s nyomtatással készült szállodáját. Az építkezéshez a jelenlegi 8 hektáros kemping területét 24-re emelik, mivel a szálloda kisebb vendégházakból áll majd, feszített víztükrű medencével, spa részleggel, vendéglátóhelyekkel, közösségi terekkel és egy műteremmel.

Forrás: ©BIG, ©ICON / Youtube screenshot

Az építkezést és nyomtatást jövőre kezdik, a kezdeményző pedig egy helyi vállalkozó Liz Lambert, aki már korábban is nevet szerzett magának különleges szállodaprojektjeivel az államban. Most ő, Bjarke Ingels dán sztárépítész (BIG építésziroda) és a 3D-s technológiával dolgozó ICON mérnöki iroda dolgoznak majd együtt a terv megvalósításán - olvasható a Dezeen.com oldalán. Az ICON egyébként a NASA-val is leszerződött lakások építésére a Holdon és a Marson.

A futurisztikus épület a sivatagi táj része lesz; színe és a felhasznált anyagok tekintetében is; tele lesz ívekkel, cilinderes alakzatokkal, kanyarulatokkal, mintha csak a szél formálta volna. A látványterveken a bungalók tetején kerek nyílások találhatók, a vendégek tehát szó szerint a csillagos ég alatt aludhatnak majd.

Forrás: ©BIG, ©ICON / Youtube screenshot

A szállodai szobák mellett lakások építését is tervezik a területen; a két-, három- vagy négyszobás lakásokból a környező Davis-hegységre nyílik kilátás. Ezeknek az épületeknek az építése is jövőre kezdődik, de már idén nyáron le lehet majd foglalni őket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek