Túlélnétek az amazóniai dzsungelben egy hónapot, rovarokat fogyasztva?

Megtalálták azt a férfit, aki elmondása szerint 31 napot élt túl az amazóniai dzsungelben, miután egy vadászat során elszakadt négy társától. A 30 éves bolíviai férfi, Jhonattan Acosta január 25-én tűnt el az őserdőben. Jelenleg ő az aki a legtovább életben maradt e zord körülmények között.

Forrás: Shutterstock.com

A CBS News cikke szerint Acosta kukacokon és rovarokon élt, valamint a gumicsizmájába gyűjtötte az esővizet. A férfi elmondása szerint szerencséje volt, hogy a bojongás ideje alatt sokat esett az eső, ha nem esett volna, biztos nem éli túl, pedig a legszárazabb napokon még a vizeletét is megitta.

Acostát lelkileg nagyon megviselték a történtek, 17 kilogrammot fogyott, a negyedik napon kificamodott a bokája, és ki volt száradva, amikor rátaláltak. A férfi testvére, Miladde Acosta azt nyilatkozta a helyi tévének, hogy Jhonattan sajnos teljesen elvesztette az irányérzékét a dzsungelben, körbe-körbe járt, és vadállatokkal is találkozott. El kellett kergetnie pár pekarit, ami egy vadmalac féle, illetve mindig a közelben ólálkodott egy tigris.

Hogy a férfi miként tudott úgy elszakadni a csapatától, hogy nem volt nála semmilyen felszerelés és fegyver, arra még nem derült fényt, de a rendőrség közölte, hogy kihalgatja a négy barátot az ügyben. Acosta a megpróbáltatás után úgy döntött, végleg felhagy a vadászattal, és zenélni fog, hogy Istent dicsérje.

Forrás: Shutterstock.com

Egy másik, ismert bolívai történetben az izraeli származású Yossi Ghinsberg három hétig volt az Amazonas fogja még 1981-ben, 2021-ben pedig Antonio Sena a kényszerleszállást végrehajtó pilóta kóborolt 38 napig az őserdőben. Legutóbb, tavaly  két kisfiú, egy 7 és 9 éves testvérpár veszett el az erdő brazil oldalán. A fiúkat 25 napig keresték rendületlenül, mire meglettek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek