Videó: Rejtélyes gömb sodródott Japán partjaira

Egy azonosítatlan gömb sodródott Japán délkeleti partjaira, ami rendesen felbolygatta a kedélyeket a helyiek körében, és spekulációk záporát indította el a milétét illetően, írja a bbc.com.

Egy helybeli vette észre a szokatlan tárgyat Hamamatsu tengerparti város Enshuhama strandján, majd riasztotta a rendőrséget. A hatóságok egyelőre nem tudják megmondani, mi lehet a körülbelül másfél méteres átmérőjű, rozsdás fémgömb, még a nyomozásra kiküldött rendőrség és a bombaszakértők sem. Annyit azonban már sikerült megállapítani, hogy üreges, és nem jelent fenyegetést. 

A partra sodródott tárgy lenyűgözte a helyieket, akik többek között Godzilla tojásnak is nevezik. Vannak, akik szerint egyenesen az űrből jött, mások bójának vélik.

A hatóságok lezárták a területet, és röntgenvizsgálatokat végeztek, amelyekből nem derült ki sokkal több, azon kívül, hogy az objektum biztonságos. Egy tengerparti futó azt mondta a helyi médiának, hogy meglepte a felfordulás, mivel a furcsa tárgy már egy ideje ott volt. "Megpróbáltam eltolni, de nem mozdult" – mondta. Az objektumot hamarosan elszállítják a strandról.
(Címlapkép forrása: NHK WORLD News)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek