Kihagyhatatlan firenzei látnivalók

Firenze több szempontból megér egy utazást, hiszen a reneszánsz szülőhelye, a művészetek városa és Toszkána szíve. Ezenkívül Firenzében kiválóan nyomon érhető a kultúra, a történelem és a művészetek váltakozása, valamint folyamatos fejlődése. Firenzében rengeteg látnivaló akad, így, ha pár napra érkezel, akkor rendkívül tartalmas utazásban lehet részed!

Piazza della Signoria

Firenze számos térrel rendelkezik, de ami mind közül kiemelkedik az nem más, mint a Piazza della Signoria. A város legfontosabb látnivalói ezen a téren találhatók. Itt található a Pallazzo Vecchio, mely a reneszánsz korban a híres medici család tulajdonában állt, ez volt a rezidenciájuk. Azt követően, hogy a család a Pallazzo Pittibe költözött, ez az épület töltötte be a városháza szerepét. A térre érve célszerű még megtekinteni a Loggia dei Lanzi szoborgalériát is, mely a valaha készült legfontosabb reneszánsz szobrok másolatából áll.

Forrás: elements.envato.com

Ponte Vecchio

Firenze látnivalók bőven akadnak, az egyik közülük az egyedülálló Ponte Vecchio híd, melyen ingyenesen át lehet kelni és közben tüzetesen megcsodálható a híd minden négyzetcentimétere. A helyiek szerint a hidat a tizenkettedik században lerombolták, azonban a tizennegyedik században újjáépítették.

A hídhoz kötődik egy érdekes legenda, miszerint a második világháborúban csak azért nem robbantották fel a németek, mert Hitlernek ez volt a kifejezett kérése. A legenda szerint, amikor Hitler Firenzében járt, átkelt a Ponte Vecchion és teljesen beleszeretett a csodás híd szépségébe.

Palazzo Vecchio – Museum

Bármely firenzei múzeumban érdemes tenni egy látogatást, azonban a Palazzo Vecchio esetében is kiemelten igaz. A múzeum legimpozánsabb terme az ötvenkét méter hosszú Salone Cinquecento, mely alaposan megmunkált, szépséges fakeretekkel és festményekkel borított mennyezetével ejti ámulatba az ide érkezőket. Olykor időszaki kiállítások is megtekinthetők a Palazzo Vecchio-ban, ezekről célszerű előzetesen tájékozódni.

Uffizi Palace, Gallery, and Courtyard

Az Uffizi Képtár közvetlenül a Palazzo Vecchio közelében található meg, a Piazza della Signoria mellett. Ez nem csupán Firenze, hanem egész Olaszország egyik legrangosabb múzeuma, ezért érdemes ide ellátogatni. Különösen annak tudatában, hogy a reneszánsz legjelentősebb alkotásait lehet itt megtekinteni.

Firenzében nem csupán a csodaszép épületeket érdemes megtekinteni, hanem a városlátogatás során célszerű a helyi finomságokat is megkóstolni, melyre a város számos pontján van lehetőség. Természetesen hotelek Firenzében szintén bőven akadnak, ahol a fáradt turista megszállhat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek