Hongkong is felszabadul a járványellenes korlátozások alól

A negatív koronavírusteszt mellett, védettségi igazolást sem szükséges bemutatni ahhoz, hogy az emberek beléphessenek a városban működő létesítményekbe - jelentette be december 28-án John Lee, Hongkong kormányzója.

Hongkong esti fényeiForrás: Shutterstock.com

Ami azonban kötelező marad, az a maszk viselés, de ezen kívül valamennyi korlátozást feloldják - írták az MTI összefoglalójában. A kormányzó jelezte azt is, hogy a hongkongi lakosság viszonylag magas átoltottságú, és az egészségügyi rendszer is felkészült az esetleges megbetegedések hatékony kezelésére. A tervek szerint a határokat a szárazföldi Kínából érkezők előtt január 15-ig teljes egészében megnyitják.

Hongkong csaknem három éven át nagyrészt követte Peking stratégiáját a koronavírus-járvány visszaszorítására. A szigorú korlátozások súlyos terhet róttak a hongkongi gazdaságra, és számos vállalkozás el is hagyta emiatt a várost.

A tajvani kormány azonban pont azt jelentette be, hogy a romló járványhelyzet miatt január 1-jétől a repülőtéren koronavírustesztnek kell alávetniük magukat a szárazföldi Kínából érkezőknek. Az intézkedés elsősorban a Kínában dolgozó tajvaniakat és az ő kínai családtagjaikat érinti majd.

Peking december elején enyhítette a korábbi drákói járványellenes korlátozásokat, miután a türelmüket vesztő emberek országszerte - Kínában ritkán látott - megmozdulásokat indítottak. Azóta jelentősen emelkednek a koronavírusos új esetszámok. A hatóságok ennek ellenére január 8-tól eltörlik a Kínába beutazókra vonatkozó karanténkötelezettséget, és újra megkezdik útlevelek kiállítását is kínai állampolgároknak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek