Elkészült az EU legmagasabb épülete – és fel is lehet menni a tetejére

A lengyel fővárosban, Varsóban nemrég nyílt meg egy 310 méter magas építmény, amely immár hivatalosan is az EU legmagasabb épülete – ráadásul van egy kilátója is, amelyet meg is látogathatunk – olvasható a Time Out oldalán.

A 310 méter magas Varso TowerForrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Omar Marques

Az épületet Varso Towernek hívják, és közvetlenül a város központjában, a Jana Pawla II és a Chmielna utca sarkán található. A Foster and Partners all-star építésziroda által tervezett tornyot irodai és kereskedelmi tevékenységek számára tervezték.

A Varso Tower kilátója 230 méterrel az utcaszint felett található az 53. emeleten, amely egyben a torony legmagasabb lakott szintje is. A 49. emeleten hamarosan egy parkosított teraszos bár is nyílik majd, amely Varsó legmagasabb kertjeként fog működni. Nem véletlenül neveztük a lengyel tornyot az Európai Unió legmagasabb épületének.

Ha Európa legmagasabb épületét keresitek, az a szentpétervári Lakhta Center lesz, amely 462 méter magas. Az orosz felhőkarcolónak köszönhetően a varsói torony a kontinens hatodik legmagasabb építménye, ezt a címet korábban a londoni Shard birtokolta.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek