Összemegy a bécsi Christkindlmarkt

Nemrégen írtunk arról, hogy aki mostanában Bécsbe utazik, az számítson rá, hogy újra megszigorították a járvány elleni szabályokat. Éppen ezért nem meglepő, hogy a korlátozások valamelyest a Christkindlmarktra, a város leglátogatottabb karácsonyi vásárára is kiterjednek. És itt van még az energiaválság is.

A Városháza előtti dekoráció idén sem marad, el csak egy kicsit visszafogottabb és átgondoltabb leszForrás: Burben/Shutterstock

Látványban ez azzal jár, hogy kevesebb lesz a stand, a szervezők jobban figyelnek majd az  energiatakarékosságra és több lesz a bio étel és ital. Ugyan kisebb lesz a vásár, de így több hely lesz nézelődni és kialakítanak egy gyerekbarát részt is.

A bécsi vásár, ahova bizony sok magyar is kiutazik karácsonykor, már november 19-én megnyitja kapuit. A Christkindlmarkt 1986 óta várja a látogatóit a bécsi városháza előtti téren, a Rathausplatzon - olvasható a Bécs Város Külképviseleti Irodája közleményében.

Mivel a látogatók számára is egyre fontosabb a fenntarthatóság és az energiatakarékosság, ezen szempontok alapján újult meg Európa egyik legismertebb karácsonyi vására.

A Christkindlmarkt egyik újdonsága, hogy idén egyharmaddal kevesebb standot állítanak fel (így is marad 100 stand). Aki tapasztalta már a vásár tömegét egy hétvégi napon, az bizony értékelni fogja, hogy nem lesz akkora tumultus; válogatni pedig így is lesz miből - ajándékok és ételek terén egyaránt. A felszabaduló helyeken fedett pihenőrészek várnak majd ránk, ahol nyugodtabban, ráérősebben fogyaszthatjuk el a standoknál vásárolt puncsot, sültkolbászt vagy gesztenyét.

Édességből sem lesz hiányForrás: Rostislav Glinsky/Shutterstock

Az energiatakarékosság jegyében idén kizárólag LED-es fényfüzéreket használnak a vásár és az azt körülvevő mesevilág kivilágításához, egy órával rövidebb ideig lesz bekapcsolva a díszvilágítás és negyven fával kevesebbet fognak feldíszíteni.

A vásár rajongóinak azonban így sem kell aggódniuk, idén is lesz szívekkel feldíszített fa, rénszarvasszán, óriáskerék, fagyöngypavilon és korcsolyapálya - szóval minden, ami miatt nagyon szeretjük ezt a vásárt; akár helyiek vagyunk, akár látogatók. A bécsi városháza előtti mesevilág, a Christkindlmarkt egészen december 26-ig tart nyitva.

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek