Lenyűgöző képek az idei év legjobb drónfotói között

A Nemzetközi Sajtófotó Kiállítás már megnyitott a Magyar Nemzeti Múzeumban, a nyertes fotókról és a zsűrizési feltételekről pedig már írtunk is itt az oldalon. Most azonban egy másik évről évre visszatérő fotós versenyről szeretnénk beszámolni, melynek képei teljesen más kategóriájúak, de nem kevésbé elgondolkodtatók és lenyűgözők. 

"Szolidaritás"Forrás: Drone Photography Awards 2022 / Mehdi Mohebipour

A Drone Photo Awards-ról van szó, melynek képeit október 1-től november 20-ig láthatják az érdeklődők Siena természettudományi múzeumában, illetve online a droneawards.photo oldalon. 

Az Év Drón Fotóját Armand Sarlangue készítette és a Big Bang (Nagy Bumm) címet adta neki. A kép akkor készült, amikor Izlandok kitört a Fagradalsfjall vulkán, és pár száz méterrel a főkráter mellett egy második kitörés is keletkezett.

"A nagy bumm"Forrás:Drone Photography Awards 2022 / Armand Sarlangue

Ezt a pillanatot kapta el a fotós drónja, ami ellenállt az ott örjöngő esőnek és szélnek. Ezért is annyira egyedi ez a csodás pillanat - írták az oldalon. 

"Tintahalhalászat"Forrás: Drone Photography Awards 2022 / Tuan Nguyen Tan

Vietnam középső részén a halászok a mai napig a partok mentén fogják a tintahalat. Általában úgy dobják be a hálójukat, hogy az körbeölelje a tintahalakat, majd egy zsinór segítségével egyre szűkítik a hálót, hogy a puhatestűek ne ridajanak meg és ne engedjék ki a tintájukat.

"Minden út a halálhoz vezet: élvezd ki!"Forrás: Drone Photography Awards 2022 / Themistocles Kaltsidis

Az "Emberek" kategória egyik drón fotója egy absztrakt kép lett, amin egy felülről fotózott bezárt hotel látszik Santorini szigetén. A képet a koronavírus-járvány ideje alatt készítette a fotós, decemberben. A karantén alatt szinte övé volt az egész sziget, ezért kísérletezgetni kezdett a gépével és nem csak a sziget hangulatát, hanem a vírus miatti abszurd helyzetet is elcsípte.

A "Sorozat" kategória első helyezettje Dmitry Kokh képsorozata lett. A fotós Oroszország északkeleti részén hajózott a Vrangel-sziget irányába, ami a Jeges-tenger egyik szigete. Egy nap menedéket keresett a közeledő vihar elől, és rátalált egy kicsi szigetre, ahol állt egy, még a Szovjetúnió idejéből visszamaradt meteorológiai állomás.

"Az elhagyott meteorológiai állomás"Forrás: Drone Photography Awards 2022 / Dmitry Kokh

De az épületek bizony nem voltak elhagyottak, ugyanis egy majdnem 20 tagból álló jegesmedve csapat vette birtokba. Míg a hímek körüljárták a területet, leültek a verandára és megpihentek az ablakokban, addig a nőstények és a bocsok a házak mögött várakoztak. A fotós, hogy ne zavarja meg a pillanatot, hangtalan propellerekkel szerelte fel a drónját, úgy készítette el a csodás felvételeket.

Forrás: Timeout.comdroneawards.photo

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek