Paddington medvét most menesztették Londonból

A londoni királyi tereket kezelő Royal Parks végleges útmutatót adott ki arról, hogy a gyászolók mit tehetnek és mit nem a fővárosban. II. Erzsébet királynő halála után ugyanis az emberek virágok és tárgyak tömegét kezdték letenni a város kóülönböző pontjaira. A gyászolókat most többek között arra utasították, hogy Paddington medvét ne helyezzenek el sehova – írja a The Telegraph. 

Még Paddington medvét ábrázoló teáskanna is került kezdetben a kegyeleti tárgyak közéForrás: AFP/Lindsey Parnaby

A látogatókat továbbá felkérik, hogy virágokat csak a Green Park erre a célra kialakított helyén helyezzenek el, de csak csomagolás nélkül. A Green Park Floral Tribute Garden a Buckingham-palota közelében található, ami várhatóan rendkívül zsúfolt lesz, de a hivatalos segítők mindenben igyekeznek az ott várakozók támogatására lenni.

Most már nem lehet macikat és egyéb tárgyakat sem a Green parkban hagyniForrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Wiktor Szymanowicz

A fenntarthatóság érdekében arra kérik a látogatókat, hogy csak szerves vagy komposztálható anyagokat helyezzenek el. Emiatt ajándékokat és műtárgyakat nem fogadnak el, tehát plüssmackót vagy lufit nem szabad hozni, és gyertyát sem lehet gyújtani. A kártyákat és címkéket azonban elfogadják, viszont eltávolítják a csokrokról, és elszállítják azokat. A fotózás viszont megengedett.

A királynő portréit és zászlókat is sok helyen elhelyeztekForrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Wiktor Szymanowicz

A temetést követő hét-tizennégy napon belül várhatóan minden virágos tisztelgést eltávolítanak a park területeiről. A belőlük kinyert szerves komposztált anyagot pedig a Királyi Parkokban fogják hasznosítani.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek