Videó: Erős földrengés rázta meg Kínát

Legalább 65 ember meghalt és több százan megsérültek a Richter-skála szerinti 6,6-os erősségű földrengésben Kína délnyugati részén – olvasható a BBC oldalán.

A lakások leomlottak és sok épület lakhatatlanná váltForrás: Xinhua via AFP/Xinhua News Agency.All Rights Reserved/Song Kelin

A földrengés helyi idő szerint 13:00-kor (05:00 GMT) történt hétfőn Szecsuán tartományban. A földrengés megszakította a távközlési vonalakat, és hegyomlásokat idézett elő, melyek komoly károkat okoztak – állítja a helyi média. Szecsuán fővárosában, Csengtuban a múlt héten mintegy 21 millió embert köteleztek arra, hogy maradjanak otthon karanténban a koronavírus-járvány terjedése miatt. A rengés következtében a helyi lakosok pánikszerűen kirohantak az udvarukra.

A földrengés epicentruma Ludingban volt, Csengtutól mintegy 226 km-re délnyugatra. A CCTV állami műsorszolgáltató szerint 17 ember meghalt Ya'an városában, míg a szomszédos Ganzi prefektúrában 29 ember vesztette életét. További 16 ember eltűnt és 50-en megsérültek. A földrengés megrázta az épületeket Csengtuban és a szomszédos Chongqing városában, az áramszolgáltatás megszűnt és megrongálódtak az épületek. Kínában az elmúlt évek legnagyobb földrengése 2008-ban történt, mely 7,9-es erősségű volt, és közel 90 ezer ember halálát okozta Szecsuánban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek