Idén ez a világ 10 legjobb úti célja az egyedül utazó nőknek

Egyedül utazni nagyon izgalmas kihívás: önállóságra nevel, jobban megismerheted önmagad, lazán és stresszementesen fedezheted fel egy új ország látnivalóit. A Bounce Travel utazási iroda új tanulmányában több tényezőt is megvizsgált, hogy megtudja, 2022-ben mely országok a legideálisabbak az egyedül utazó nők számára.

A Time Out szerint az új tanulmány olyan szempontok alapján rangsorolja a nők utazási célpontjait, mint a biztonság és a nemek közötti egyenlőség. Megvizsgálták, hogy mely országokban a legkevesebb a nők elleni erőszakos bűncselekémények aránya, a nemek közötti bérszakadék mértéke és azon nők százalékos aránya, akik azt mondják, hogy biztonságban érzik magukat, amikor éjszaka hazasétálnak.

Az egyedüli utazásban az a legjobb, hogy az ember jobban megismeri önmagát - illusztrációForrás: Shutterstock/Maridav

Az utazási iroda tanulmánya nem csak arról szól, hogy felmérje, mennyire biztonságos egy ország az egyedülálló nők számára, hanem arról is, hogy megismerjék az egyenlőséggel és függetlenséggel kapcsolatos szélesebb körű attitűdöket.

A Bounce Travel szerint a világ legjobb országa az egyedül utazó nők számára Írország,

ahol szigorú törvények szabályozzák a családon belüli erőszakot, és nincsenek nagy különbségek a nemek keresetének tekintetében. Írországban az életminőség a legmagasabbak közé tartozik a világon, és az ország számos nemzetközi összehasonlításban nagyon jól teljesít, beleértve az egészségügyet, a gazdasági szabadságot és a sajtószabadságot, illetve Európában itt az egyik legmagasabb az egy főre jutó GDP. 

Írország fővárosa, Dublin az alacsony házaival, barátságos lakóival azonnal rabul ejti az utazók szívét. A látnivalók megismerése pedig nem teljes az ír pubok, a romantikus kastélyok és várak felfedezése nélkül. 

Írország természeti értékei és romantikus kastélyai rabul ejtik az egyedül utazó nők szívét - illusztrációForrás: Shutterstock/mark gusev

A rangsorban Ausztria következik, ahol a tanulmány szerint viszonylag alacsony a nemi erőszak mértéke, és a nők nagy százaléka azt mondja, hogy biztonságban érzi magát, ha éjszaka hazasétál. A hegyektől a tavakig itt minden nő megtalálja a kedvenc helyét. Elmerülhetnek az érintetlen és csendes természet csodáiban, túrázhatnak vagy biciklivel fedezhetik fel a környék látnivalóit.

Az osztrák hegyek, tavak és hütték varázsa is megér jó pár kirándulást - illusztrációForrás: Shutterstock/frantic00

A harmadik Norvégia, ahol láthatóan a legkisebb a nemek közötti bérszakadék a listán, és alacsony a női áldozatok aránya. Norvégia a mélykék fjordok, a kristálytiszta levegő, az éjféli nap és a lenyűgöző sarki fény országa. Ezen kívül hófedte hegycsúcsokat, érdekes hajókirándulásokat és izgalmas múzeumokat kínál az egyedülálló nők számára is. A modern bájjal megtöltött középkori norvég városok csak arra várnak, hogy felfedezzék őket.

Mesés program: evezés a fjordok és hőfödte hegyek között - - illusztrációForrás: Shutterstock/Nejron Photo

A Bounce tanulmánya szerint tehát jelenleg ez a világ 10 legjobb úti célja az egyedül utazó nők számára:

1. Írország
2. Ausztria
3. Norvégia
4. Szlovénia
5. Svájc
6. Spanyolország
7. Portugália
8. Kanada
9. Hollandia
10. Lengyelország

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek