Hihetetlenül olcsón bérelhetünk ki egy egész házat ebben a spanyol faluban

Spanyolországnak évek óta problémát jelent, hogy a fiatalok a vidékről a nagyvárosokba költöznek, ami azt eredményezte, hogy az elmúlt 50 évben a vidék lakossága közel 30 százalékkal csökkent. A jelenség annyira megszokott már, hogy az elnéptelenedett területeknek még nevet is adtak: la España vacia, vagy üres Spanyolország.

Letur egy hangulatos, hűvös, dombtetőn fekvő történelmi falu Albacete régióbanForrás: Mark_studio/Shutterstock

A folyamat visszafordítása érdekében az egyik dél-spanyolországi település drasztikus lépésekre szánta el magát. Az Albacete tartományban található Letur hamarosan rendkívül olcsón adja bérbe az üresen álló házakat vállalkozóknak vagy távmunkában dolgozóknak – ezzel csábítanák a városba a lakosokat.

De mégis milyen árakról beszélünk? Nem rossz árakról, még magyar viszonylatban sem. Havi 340-350 euróról van szó (134-138 ezer forint), de ennyiért nem egy egyszobás kis lyukat bérelhetünk, mint Budapesten, hanem 2-3 hálószobás házakat.

Letur vonzereje pedig állítólag nem csak abban rejlik, hogy egy hangulatos, hűvös, dombtetőn fekvő történelmi faluban élhetünk. A Time Out cikke szerint a bérlésre kínált házak mindegyike rendkívül energiahatékony, és a mindennapi dolgok is olcsóbbak itt, mint Spanyolország népesebb részein. Nem hangzik rosszul nem igaz?

A házak várhatóan a következő hónapoktól válnak elérhetővé spanyolok és külföldiek számára egyaránt. Utóbbiak akkor bérelhetnek házat, rendelkeznek a szükséges engedélyekkel, és van spanyol munkavállalási vízumuk.

Az akcióról bővebben itt tájékozódhatsz. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek