Több tucat megsebesített tengeri teknőst találtak egy japán szigeten

Legalább 30 veszélyeztetett fajú tengeri teknőst találtak a nyakukon megsebesítve a távoli japán Kumejima sziget közelében, Okinawa déli részén – olvasható a CNN oldalán.

Az okinavai nahai rendőrség múlt pénteken kezdett nyomozni az ügyben, mikor apály idején a parton  találtak rá a megsebzett tengeri teknősökre. A rendőrök szerint néhány teknős vérzett, és alig lélegzett, a nyakuk körül penge okozta sebeket észleltek. A japán sajtó szerint az állatokat feltehetően halászok sebesítették meg, akik hálójukból akarták kiszabadítani a példányokat, de nem boldogultak velük. A teknősök tengeri fűvel táplálkoznak, ami egyes halászok szerint megakadályozza a halak ívását a területen – mondta Yoshi Tsukakoshi, a Kumejima tengeri teknősmúzeum szóvivője. Hozzátette: "A tengeri teknősök gyakran belegabalyodnak a helyi halászok hálóiba, és széttépik azt, ami a halászokat rendkívül bosszantja."

A megsebzett teknősöket a parton találták meg

A kép illusztráció
Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Kotaro Numata

A rendőrség állatkínzás gyanúja miatt folytat nyomozást, jelenleg a tanúk kihallgatása zajlik. Minden tengeri teknősfaj veszélyeztetettnek számít, és szerepel a Nemzetközi Természetvédelmi Unió (IUCN) vörös listáján. A World Wide Fund for Nature nevű nemzetközi civil szervezet szerint világszerte védettek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek