Bob, a galamb úgy eltévedt, hogy egy másik kontinensen találtak rá

A házigalambok évszázadok óta ismertek képességükről, mellyel több ezer kilométer megtétele után is hazatalálnak. Bob, az Egyesült Királysághoz tartozó Csatorna-szigetekről tartott a szigetország északkeleten lévő winlatoni otthonába, de alaposan eltévedt. Majdnem 6500 kilométerrel arrébb találták meg az Egyesült Államokban – írja a The Guardian.

A négyéves galamb 3 hete indult el a 10 órás, rutinszerűnek tűnő hazaútra, ehelyett azonban egy alabamai lakos kertjében landolt, miután nyilvánvalóan hajóra szállhatott az Atlanti-óceán túloldalán. Alan Todd, Bob tulajdonosa azt mondta: „Nem repült volna egészen addig. Olaj borította, ezért olajszállító tartályhajón utazhatott."

Miután felfedezték az alabamai Mexiában, a galambot átadták egy közeli, monroevillei állatmenhelynek, amely azóta is gondoskodik róla. A Monroe County Alabama állatmenhely munkatársai arról számoltak be, hogy Bob ugyan lefogyott, de miután az állatorvos megvizsgálta, még mindig kielégítőnek találta az állapotát.

A menhely csapata felhívást kezdeményezett a közösségi médiában, hogy felkutassák Bob gazdáját. A madár jellegzetes lábszalagjait használva rá is találtak, aki azóta videóhívásokon kerersztül láthatja viszont elcsatangolt madarát.

Alan így nyilatkozott: „Nyilvánvalóan nagyon vigyáznak rá. Amikor tegnap megláttam, nem nézett ki valami jól, de ma, egy nappal később sokkal jobban fest" – mesélte.

A távolság ellenére Bob gazdája azt tervezi, hogy átutazik az Egyesült Államokba, hogy visszahozza a madarat a winlatoni otthonába.

A házigalambok általában képesek visszatérni a rendkívül nagy távolságokról, a Föld mágneses terét érzékelve. Ez most Bobnak nem sikerült. 
(Címlapkép: Kurt Bouda/Pixabay - illusztráció)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek