Egy hét után részlegesen újra kinyitott a híres amerikai nemzeti park

Szerdától újra kinyitott a Yellowstone nemzeti park egy része, miután a múlt heti áradások következtében az egyesült államokbeli nemzeti park egész területét lezárták – adta hírül az MTI.

A park területét sárlavinák öntötték el, a Yellowstone folyó rekordmagasságúra emelkedett, ezért a múlt héten lezárták a 9000 négyzetkilométeren elterülő, több államra is kiterjedő nemzeti parkot. Szerdán, június 22-én részlegesen újranyitották a természetvédelmi területet, de a nemzeti park vadvilágban gazdag északi része július elejéig lezárva marad.

A parkba belépő látogatókat az autóik rendszámtáblája alapján limitálják: páros napokon a páros, páratlan napokon a páratlan rendszámú járműveket engedik be. Ezalól kivételt képeznek azok a csoportok, amelyek több autóval érkeznek, valamint azok a látogatók, akiknek a nemzeti park területén található kempingek vagy szállodák valamelyikébe szól a foglalásuk.

A Yellowstone - amely az Egyesült Államok első nemzeti parkja volt - idén ünnepli 150. évfordulóját, az üzemeltetők ezért nagy tömegekre számítanak az újranyitás során.

A borítókép forrása: Pixabay/Adam Derewecki

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek