Eladó Ennio Morricone otthona Rómában

Eladásra kínálják a néhai olasz zeneszerző, Ennio Morricone egykori római rezidenciáját 12 millió eurós áron – olvasható a Wanted in Rome oldalán.

Az 1000 nm-es penthouse apartman a Via d'Aracoeli úton, Róma szívében található, és közvetlen kilátást nyújt a Capitolium-dombon álló Marcus Aurelius emlékműre. Morricone 30 évig élt pazar belvárosi otthonában, majd 2017-ben elköltözött Róma egyik külső kerületébe, és ott lakott élete végéig.

A lakás a 16. században épült, számos antik szoborral és műtárggyal díszített Palazzo Muti Bussi-ban található. A házat az a barokk szobrász és építész tervezte, aki a Szent Péter-bazilika kupoláját is készítette. A rezidencia 15 hálószobával, több nappalival, két konyhával, nyolc fürdőszobával és a Capitolium-hegyre néző dolgozószobával rendelkezik. Az ingatlannak három terasza is van, amelyek közül az egyik lélegzetelállító, 360 fokos kilátást nyújt Róma ikonikus háztetőire. A zeneszerző itt írta leghíresebb műveit. 

Az ingatlan eladásával Morricone négy gyermeke bízta meg a Christie's aukciósházat. A kikiáltási ár a római sajtó szerint 12 millió euró (4,5 milliárd forint). A lakásban számos interjú készült a zeneszerzővel, és itt forgatták az Ennio című dokumentumfilm néhány jelenetét is. 

(A borítókép illusztráció, forrása: Pixabay/jensjunge)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek