Még egy hónapig várja a síelés szerelmeseit Ausztria egyik legmenőbb sípályája

Április közepéig tart nyitva Ausztria egyik legközkedveltebb sípályája, a Nassfeld-Hermagor Ski Resort. A sípályák a kezdő szinttől, egészen a haladó szintig – még a profi síversenyzők számára – is elérhetők, a csúcstól pedig már csak egy csusszanásra van az olasz határ. 

Bár naptári idő szerint már tavasz van, Ausztria havas hegycsúcsain még egy hónapig élvezhetjük a síelés örömeit. Korábban már beszámoltunk róla, hogy március 5-től Ausztria eltörölte a koronavírus járvánnyal kapcsolatos korlátozásait, így a hosszú hétvégén én is kipróbáltam az egyik legmenőbb osztrák síparadicsom pályáit. Budapesttől körübelül 6 órás autóúttal érhető el a Nassfeld-i sípálya. A magyar-osztrák határon csak személyi igazolványt vagy útlevelet és oltási igazolványt vagy negatív Covid-teszt eredményt kértek, az országon belüli szolgáltatások igénybevételéhez már semmilyen igazolás nem kellett. Egy napi síbelépő jegy 52 euróba kerül, ezért érdemes a 2-3 napos síbérleteket némi kedvezménnyel megvásárolni. A sípálya reggel fél 9-től, délután 4-ig várja a síelőket és a kirándulókat egyaránt.

Az osztrák sípálya április közepéig tart nyitvaForrás: Gáll Franciska

A pálya három szakaszra osztott, a kabinos felvonó első megállójától lesíelhetünk egészen a pálya aljáig. A középső szakaszon a kezdő és kék pályák, a legfelső szinten a haladó piros és az extrém fekete pályák találhatók. Aki a nyitásra odaér, könnyen elkerülheti a sorbanállást és az elsők között csúszhat a frissen behavazott pályákon. A völgyben a hó vastagsága eléri az 50 cm-t, a hegyekben meghaladja a 100 cm-t is, és ha az időjárás engedi, a pályákra hóágyúval is rásegítenek, hogy  igazán élveztes legyen a síelés. 

Nagyon élveztem, hogy a kék pályákon nem volt tömeg, így kényelmesen lehetett csúszniForrás: Gáll Franciska

Én kezdő síelőként először a tanulópályán, majd a kék pályákon gyakoroltam, de a panoráma miatt felmentem a 2200 méter magas hegycsúcsra is. Nagyon sok sípálya található a síparadicsomban, így a tömeg is eloszlik és kényelmesen el lehet férni. Sokszor csúsztam olyan pályákon, ahol rajtam kívül senki nem volt, és úgy éreztem, hogy az egész csak az enyém. Sokan hótalpas túrán vettek részt vagy csak kirándultak a pálya menti túraútvonalakon. A sípályák melletti éttermekben kipróbálhatjuk az osztrák étel- és italkülönlegességeket. Egy forró tea vagy forró csoki 3,5 euróba, egy sör 5,5 euróba, egy bécsi szelet krumplival 15 euróba, egy császármorzsa vagy gőzgombóc 12 euróba kerül. A hütték teraszán napozásra és bulizásra is van lehetőség. A sípálya és a parkoló között ingyenes, egyedi traktor-vonatok közlekednek, így a sífelszerelésünket sem kell nekünk cipelnünk.

A sípálya melletti Hüttékben megkóstolhatjuk az osztrák különlegességeketForrás: Gáll Franciska

A háromnapos síelés után jól esett kicsit lazítani és kipróbálni a Nassfeldtől nem messze, Kötschach városában található Aquarena termál- és élményfürdőt. A napi belépőjegy szaunahasználattal együtt 18 euróba kerül. A panorámás szaunából csodálatos kilátás nyílik a havas hegyekre, itt naponta különböző, textilmentes szaunaszeánszokat is rendeznek. Nagyon tetszett a hideg-melegvizes pezsgő lábfürdő és a sötétben világító élménymedence is. Mondanom sem kell, hogy mennyire jól éreztem magam és sajnáltam, hogy olyan gyorsan eltelt a kint töltött idő, ezért jövőre ide biztosan visszatérek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek