Videó: Az Elveszett tenger üvegfenekű csónakjaiból még a halak is láthatók

A Lost See, azaz "Elveszett tenger" néven ismert Amerika legnagyobb földalatti tava a tennessee-i Sweetwater városában található. A Craighead-barlangok belsejében található tó üvegfenekű csónakkal bejárható, így hamar kiderül, hogy mi lapul a felszín alatt – olvasható a Travel and Leisure oldalán.

Az Elveszett tenger felfedezése cseroki indiánok kincseit rejtiForrás: Facebook/ The Lost Sea Adventure/Trey Sullins

A barlangok valószínűleg több ezer éve az állatok otthona volt. Ami az embereket illeti, a barlangokat a cseroki indiánok ideje óta ismerték és használták. A hegy oldalán lévő apró nyílásból a barlang hatalmas helyiségek sorozatává bővül. Közel egy mérföldre a bejárattól a ma „The Council Room" néven ismert helyiségben indiai műtárgyak széles skálája található, beleértve a kerámiákat, nyílhegyeket, fegyvereket és ékszereket, melyeket a cserokik használtak.

Bár a tavat az 1900-as évek eleje óta széles körben látogatták, a Lake Scientist jelentése szerint nagyon kevés kutatás vagy tudományos feltárás történt a vizekkel kapcsolatban. Bár egy búvár megjegyezte a weboldalon: "Nem tudtuk, milyen mélységekkel fogunk találkozni, de mindannyian gyanítottuk, hogy meghaladja majd a 100 métert röviddel a feltárás megkezdése után.
Igazunk volt. A barlang víz alatti része ugyan olyan meredek, mint a barlang száraz része."

Bár a barlangban nem lehet egykönnyen búvárkodni, de üvegfenekű csónak segítségével egy 75 perces túra keretében körbe lehet hajózni a tavat. A túrán az idegenvezetők még néhány pompás képződményt is bemutatnak, amelyeket antoditoknak vagy barlangi virágoknak neveznek. A barlangba a belépőjegy ára 13,95 dollár (kb 4800 forint).

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek