Újabb egzotikus országok nyitják meg a határaikat a turisták előtt

Izrael azt tervezi, hogy március 1-től megnyitja a határait minden turista, még az oltatlanok előtt is – olvasható a CNN oldalán. 2020 márciusa óta ez lesz az első alkalom, hogy be nem oltott látogatókat is beengednek az országba. A negatív PCR-teszt továbbra is követelmény marad, erre szükségünk lesz a felszállás előtt, és azután is, hogy leszálltunk Izraelben.

Oltás sem kell, hogy Izraelbe utazzunkForrás: Sean Pavone/Shutterstock

"A megbetegedési adatok a járvány folyamatos enyhülését mutatják, itt az ideje, hogy fokozatosan megnyissuk azt az országot, ami a világon elsőként zárta le a határait" – mondta Bennett miniszterelnök vasárnapi nyilatkozatában. Az elmúlt hetekben jelentősen csökkent az új Covid-megbetegedések száma Izraelben. Az izraeli turisztikai minisztérium szerint a turizmus 2020 márciusa óta történt leállása  a becslések szerint több mint 7,02 milliárd dollárjába került az izraeli gazdaságnak. Azok a turisták, akik igazolni tudták, hogy teljesen be vannak oltva, negatív PCR-tesztet tudtak felmutatni és egy rövid időre vállalták, hogy karanténba vonulnak, már november óza beutazhattak az országba, bár a turisták száma továbbra is alacsony maradt.

Március 15-től már erre a gyönyörű vidékre is szabad az útForrás: ThuyHaBich/Pixabay

Két év után Vietnám is újra megnyitja határait március 15-én a nemzetközi turisták előtt – olvasható a Travel and Leisure oldalán. A 97 millió lakosú délkelet-ázsiai ország is 2020 márciusában zárta le a határait – ez a lépés megrengette az ország egyébkként virágzó turizmus szektorát, amely a Covid előtt évi 32 milliárd dollárt termelt.

A jövő hónap közepétől megkezdik a vízumok kiadását és a külföldiek fogadását. Az idegenforgalmi minisztérium újranyitási terve szerint a nemzetközi utazóknak negatív Covid-teszttel kell rendelkezniük Vietnamba való indulásuk előtt, illetve az országba érkezésükkor. Emellett minden látogatónak hat hónapon belüli és legalább 14 nappal a beutazás előtt koronavírus elleni oltással kell rendelkeznie. Ezenkívül a látogatóknak karanténba kell vonulniuk az utazásuk első napján, és 10 000 dollárig terjedő egészségügyi biztosítást kell magukkal vinniük. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek