Kamerát lopott egy papagáj, lefilmezte vele az új-zélandi tájat

Egy GoPro márkájú apró kamerá lopott el egy új-zélandi papagáj, azaz kea, majd magával vitte a Déli-sziget délnyugati csücskén található Fiordland vidéke fölé és lélegzetelállító felvételeket készített – írja az MTI a The Guardian cikke alapján.

Ez a madárfaj szeret apró tárgyakat elcsenni - illusztrációForrás: Karl Anderson/Unsplash

Korábban már hírt adtunk egy hasonló esetről, ott egy amerikai íjász-vadász Wyoming állam vadonját járta motoros szánjával, amikor véletlenül belebotlott egy elveszett GoPro kamrába. Amikor lejátszotta a kamerán lévő felvételt, igen csak meglepődött: egy nagy, öreg, fekete medve volt átható rajta, aki megtalálta a kamerát, és nem csak hogy sikerült bekapcsolnia, hanem el is kezdte felvenni, ahogy játszik vele.

Új-zélandon ez a madár viszont direkt ragadta el a GoPro márkájú kamerát a Kepler turistaútvonalon hegyet mászó Verheul családtól, miután azt kihelyezték egy padra, hogy lefilmezze a hozzájuk csatlakozó keákat. Egyikük azonban lecsapott az eszközre és elrepült vele. Íme, a felvétel! 

A kamera rögzítette a repülést és a landolást, majd közelről készített felvételeket arról is, ahogy a kea csőrével műanyagdarabokat hasít ki belőle. A család tagjai a madarak hangját követve találták meg végül az elhagyott GoPrót, amely még ekkor is működött. Ez az Új-Zélandon honos madárfaj  közismerten kíváncsi és pajkos természetű: gyakran csen el tárcát, ékszereket, uzsonnacsomagot, vagy akár ablaktörlőt és más értékeket a gyanútlan turistáktól.

 

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek