Videó: ezért érdemes betartani a korlátozásokat a szlovén autópályákon

A környező országok autópályáin tapasztalható, hogy a magyar autósok egyre bátrabbak (értsd: gyorsabbak), és még a nálunk ritkaság számba menő alpesi alagutakban is próbálnak úgy vezetni, mint hétvégén a Balaton felé törtetve.

A kép illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: QinJin

A szlovén DARS autópályakezelő ügynökség most egy videót töltött fel a Twitterre, hogy miért is vezessünk állandó óvatossággal, figyelmességgel. A videóból kiderül, hogy nem is olyan ritka esemény, ha egy autó elhagyja utánfutóját, lakókocsiját, vagy éppen elénk dől le a szállítmánya, esetleg úgy veszti el az egyik kerekét, hogy hosszú másodpercekig észre sem veszi.

Az videó egyes jelenetei alagutakban játszódnak, ahol a vezetőnek nem sok lehetősége van, ha egy eléje dőlt akadály miatt kerülni akar. Éppen ezért fontos, hogy ne csak a sebességkorlátozást de a követési távolságot is tartsuk be.

A DARS arra kéri a sofőröket, ha a videóhoz hasonló jelenetet látnak, hívják az 1970-es számot, vagy jelentsék be az akadályt az autópálya melleti SOS-oszlopk egyikén - olvasható a slovenskenovice.si oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek