Olaszország is szeretne magának egy szent hegyet, már meg is van a jelölt

Az Alpok csúcsai között találták meg azt a hegyet az olaszok, amit szent hegyként szeretnének elfogadtatni. Egy természettudósok, hegymászók és a hegyek kedvelői által aláírt petícióval álltak elő, de hogy ezt a tervet sikerül-e végigvinniük, még nem lehet tudni.

A francia-olasz határon álló Mont Blanc a 4809 méterével bizonyosan lepipálja, de az olaszok ezt a csúcsot szeretnék szent hellyé tenniForrás: Francofranco56/Wikipedia

Nyugaton kevéssé szokás ez, ám a világ többi részén a buddhisták, a hinduk és a dzsainista vallásúak például a tibeti Kajlás-hegyet a világ egyik legszentebb helyeként tartják számon. Japánban a Fudzsi-hegyet tisztelik szent helyként.

Most Olaszország is szeretne egy szent hegyet az olasz Alpok csúcsai között. A Monveso di Forzo hegyről lenne szó, amely Piemont és az Aosta-völgy között található. Gyönyörű, különleges és elegáns formája van, ami a piramisokat is megidézi. Az Alpok egyik legjelentősebb csúcsa, ami 3308 méteres magasságával tör az ég felé. A hegymászók számtalan útvonalat készítettek és jártak be, hogy elérjék ezt a rendkívüli csúcsot, amely Olaszország egyik legfenségesebb kilátását kínálja. A természettudósok és hegymászók egy csoportja szerint pedig szent hellyé kell válnia.

A Gran Paradiso Nemzeti Park 100 éves évfordulójának megünneplése alkalmából a hegyek szerelmeseinek egy csoportja javasolta elsőként, hogy a Monveso di Forzót szent heggyé nyilvánítsák. Ez azzal is járna, hogy a hegymászók és a hegyek szerelmesei visszaadnák ezt a csúcsot a természetnek, és csak alulról szemlélnék. Ha a Gran Paradiso Nemzeti Park Igazgatósága elfogadná a kérelmet, a Monveso di Forzo vallási felekezetektől függetlenül egy megközelíthetetlen szimbólummá válna, amelyet az ember csak a szemlélődés révén tehetne magáévá – írja a siviaggia.it.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek