8000 évig nem hagyhatja el Izraelt egy ausztrál férfi

 A 44 éves ausztrál Noam Huppert 9999 december 31-ig nem hagyhatja el Izraelt. A férfi 2013 óta egy alig ismert jogszabály miatt nem jöhet el Izraelből, hacsak nem fizet több mint 707 millió forintnyi sékelt tartásdíjként korábbi partnerének – olvasható a news.com oldalán

Noam Huppert korábbi partnere 2011-ben költözött haza Izraelbe a 3 hónapos és 5 éves kisgyermekeivel, édesapjuk egy évre rá követte őket, hogy közelebb lehessen hozzájuk.

Nem sokkal ezután viszont megromolhatott a kapcsolatuk, mert a gyerekek édesanyja pert indított az izraeli bíróságon, amely olyan végzést hozott Huppert ellen, miszerint a férfinek 8000 évig Izraelben kell maradnia, vagy havonta 5000 sékel tartásdíjat kell fizetnie, így jön össze a gyerekek 18. születésnapjáig a kamatokkal együtt a 707 millió forintnyi sékel.

Az analitikus vegyészként dolgozó Huppertnek megtiltják, hogy bármilyen okból elhagyja az országot – még nyaralás vagy munka miatt is – amíg nem fizet tartásdíjat.

A kevésbé ismert jogszabály miatt, több ezer külföldi férfi rekedt már így Izraelben és kerültek ugyanebbe a helyzetbe, de a nagykövetségek nem adják ki a pontos számokat és információkat. Az esetről dokumentumfilm is készült. 

(A borítókép csak illusztráció,forrása: AFP/NurPhoto/Artur Widak)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek