Jégkockává fagyott az autószállítmány, mire a kikötőbe ért

Az egész világsajtót bejárták azok a felvételek, amelyek ezen a héten készültek Vlagyivosztokban, amikor a szemközti Japánból megérkezett egy használt autókkal telepakolt teherhajó, a Sun Rio.

Oroszország, Vlagyivosztok, fagyott autóForrás: Sputnik via AFP/Vitaliy Ankov

Még Oroszország távol-keleti kikötőóriásában is meglepetést keltett a jégkockává fagyott autók látványa. Főleg közelebbről nézve, a beltérbe pillantva, ha már leolvadt a sok centi vastag réteg az ablakokról. Mert odabent egy Disney mesefilm világára hasonlított minden a jég és a hó alatt, mintha a kocsival maga Jéghercegnő érkezett volna Japánból.

Ezekben a téli hónapokban nem szokatlan, hogy a Japán-tenger fedélzetre felcsapó hullámainak vize a mínusz 20 fokban ráfagy a szállítmányra, jelen esetben a kocsikra. A furcsaság csak az, hogy belül is jéggé vált mindent, alighanem használhatatlanná téve az autókat.

Oroszország, Vlagyivosztok, fagyott autóForrás: Sputnik via AFP/Vitaliy Ankov

Vlagyivosztok egyébként a japán export (köztük a használt autók) egyik legnagyobb fogadóhelye, és számos japán gyártmányú autót lehet látni közlekedni, noha Japánban a baloldali közlekedés dívik, ezért a kormány rossz helyen van, amikor a kocsi Oroszországba kerül. Mivel macerásabb volna sok százezer kocsiban átszerelni a kormányt a megfelelő helyre, egyszerűbbnek tűnik egyetlen közlekedési szabályt megváltoztatni, és Vlagyivosztok térségében áttérni a baloldali rendre - legalábbis időről időre felmerül ez a lehetőség is - derül ki a dailymail.co.uk cikkéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek