Elhagyatott meteorológiai állomáson találkozott jegesmedvékkel egy orosz férfi

Egy orosz fotósnak, Dmitry Kokhnak sikerült lefényképeznie a nagy testű jegesmedvéket a Csukcs-tenger Koljucsin-szigetén lévő elhagyatott meteorológiai állomáson. A képekért az Oroszország vadvilága című magazin versenyén a "vadon élő állatok ábrázolása ember alkotta környezetben" kategóriában a legjobbnak járó díjat is elnyerte - olvasható a boredpanda.com oldalán, ahol a többi fotó is látható.

"Mindig is szerettem volna néhány szép felvételt készíteni jegesmedvékről, ez volt az expedíciónk fő célja. Leginkább a Wrangel-szigeten vártuk, hogy találkozhassunk velük, amely az egész világon arról híres, hogy sok medvének ad otthont" - nyilatkozta az orosz fotós. Mint később kiderült, valószínű, hogy a jegesmedvék a nagyon hideg nyár miatt menekültek el onnan.

Egy orosz természetfotós elhagyott meteorológiai állomáson fotózott jegesmedvéketForrás: Bored Panda/Dmitry Kokh

Dmitry elmondása szerint a legnagyobb meglepetés akkor érte őket, mikor elhaladtak Csukotka északi partjainál az 1992-ben bezárt meteorológiai állomás mellett, és láttak némi mozgást az elhagyatott ablakokban. "Először nem tudtuk, hogy ki lehet ott, mikor közelebb értünk, akkor láttuk, hogy jegesmedvék kukucskálnak az ablakokból. Mivel ez az orosz sarkvidék legtávolabbi és legkeletibb része, ezt a helyet nagyon nehéz elérni, de nehéz elfelejteni is. - írta hazaérkezve a fotós Instagram oldalán. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek