Cseh és lengyel énekesők tekintettek le a Times Square forgatagára

Közép-európai szemnek szívet melengető pillanat volt, amikor a gyönyörű cseh Berenika Kohoutová vagy a lengyel Ewa Farna képe feltűnt a Times Square felhőkarcolóinak falára szerelt hatalmas kivetítőn. De, hogyan kerültek oda a szomszédaink sztárjai?

Az énekesnők egy nagy internetes zenei szolgáltató kampányarcaiként tekintettek le New York talán leghíresebb terének forgatagára. Küldetésük az volt, hogy hirdessék, a zeneiparban is szükség van az esélyegyenlőségre, mert a lejátszási listákon a nők aránya csak 20%-os.

Forrás: Berenika Kohoutová / Facebook.com

Ráadásul - mondta Berenika Kohoutová - a kiadóknál lévő producerek szinte mindig férfiak, velük is meg kell harcolni, ami egy önbizalomhiányos nőnek nem kis feladat.

A szolgálató éppen ezért kezdett bele a kampányba, amelyben ötven ország legjobb női előadói szerepelnek. Fontos, hogy a cég harmincöt országban olyan lejátszási listákat is közreadott, amelyeken az adott ország női előadóinak számai hallhatól.

„Rajtunk múlik, hogy segítsük-e ezt a változást a (zenei) iparban. A zenei egyenlőség a legfontosabb prioritásunk, és ennek valóban így kellene lennie mindenhol" – mondta az internetes szolgálató vezetője. A célkitűzést a magyar zenei iparnak sem ártana magáévá tennie. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek