Dániában több tucat ember töltötte az éjszakát egy Ikeában

A múlt héten írtunk arról az esetről, amikor 61 ember rekedt napokra egy angliai kocsmában a hóvihar miatt, de mindenki olyan jól érezte magát, hogy nem is igazán akaródzott haza menniük. Hasonlóan járt az az észak-dániai Ikea áruházban rekedt hat vásárló és körülbelül két tucat alkalmazott is, akik szintén egy hóvihar miatt voltak kénytelenek az éjszakát nem a saját ágyukban tölteni – írja a The Guardian.

Az aalborgi áruház szerda este záráskor vette észre, hogy a frissen estett 30 centiméteres hó elzárta az utakat. Nem estek kétségbe, hiszen ennél kényelmesebb helyen nem is eshettek volna csapdába, így az áruház bemutatóterme gyorsan egy hatalmas hálószobává alakult át.

 „A bútorkiállítási részlegen és az első emeleti bemutatótermünkben aludtunk, ahol vannak ágyaink, matracaink és kanapéink" – mondta Peter Elmose üzletvezető.

Az emberek most kiválaszthatták azt az ágyat, amelyet mindig is szerettek volna kipróbálni".

Az üzletvezető beszámolt arról is, hogy az estét tévézéssel és evéssel töltötték, hozzátéve, hogy remek estéjük volt, és jól szórakoztak.

Az Ikea szomszédságában lévő játékboltban dolgozók is a bútoráruházban töltötték az éjszakát. „Sokkal jobb, mint a kocsiban aludni. Otthonos és meleg volt, mi pedig örülünk, hogy beengedtek minket" – mondta a játékbolt egyik munkatársa. „Csak nevettünk a helyzeten, mert ilyet valószínűleg nem fogunk egyhamar újra átélni" – tette hozzá.

(Címlapkép: 5460160/Pixabay)



Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek