Több mint ezer majommal fesztiváloztak Thaiföldön

A thaiföldi Lopburi városa az 1980-as évek vége óta minden évben gyümölcsünnepélyt rendez makákópopulációjának, amely részben vallási hagyomány, részben turistalátványosság. Nézzék csak!

Ilyenkor a helyi lakosok tonnaszámra kínálják fel a majmoknak a gyümölcsöket, így fejezik ki a köszönetüket, amiért jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy a turisták ellátogatnak hozzájuk. Szerintük, ezek az állatok szerencsét és jólétet hoznak számukra.

Az idei fesztiválon körülbelül 1000 éhes majom mászott fel a gyümölcsökkel megrakott asztalokra és kerekesszékekre a város 800 éves Pra Prang Sam Yod temploma előtt.

A szervező, Yongyuth Kitwatananusont elmondta, hogy a majmoknak különleges ízlésük van, ugyanis odavannak a világ legbüdösebb szagot árasztó durián gyümölcsért is, amely egyébként Délkelet-Ázsiában igen népszerű.

Vidáman eszegetnek az ünnepeltekForrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Stringer

A Covid-korlátozások miatt a tavalyi buliról hiányzott a szokásos nézősereg, idén viszont újra erőre kaptak a turisták, és több mint százan jelentek meg, hogy megnézzék a szőrös gyümölcsfalókat – írja a freemalaysiatoday.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek