Szomorú történeteket rejtenek ezek a festői helyek

Míg sokan a kilátás miatt döntenek úgy, hogy elutaznak egy történelmi toronyhoz, egy vadregényes sziklához vagy egy híres hídhoz, addig mások azért választják ezeket a látnivalókat, hogy ott vessenek véget az életüknek. Elképzelni is szomorú.

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint évente több mint egymillióan vesztik életüket öngyilkosságban - nem ritkán olyan helyeken, melyek másoknak épp a 

Coronado-híd 

A San Diegó-i-öböl felett átívelő Coronado-híd magas, kecses és különleges látványt nyújt, különösen éjszaka. Sajnos azonban a 60 méter magas híd rendkívül sok öngyilkosságnak is a helyszíne. 1972 és 2000 között több mint 200 ember ugrott a halálba innen, közülök mindössze 12 ember élte túl a zuhanást.

A San Diego és Coronado közti hídForrás: A Storey/pixabay.com

Humber-híd

Az angliai East Yorkshire és North Lincolnshire között található hídról 1981 és 2007 között 200 ember vetette magát a jéghideg vízbe. A 30 méteres zuhanást sajnos alig néhányan élték túl. 2005-ben egy különösen borzasztó eset történt. A férjével, Julióval folytatott hosszas gyermekfelügyeleti csata után a 28 éves Angela Schuman leugrott a hídról, miközben a lányát szorongatta. A kórházban Angela gyomrára tetoválva a „Halál oka: Julio" feliratot találták. Elképesztő módon ő és 2 éves gyermeke is túlélték a halálos zuhanást.

Humber-híd, AngliaForrás: Tommyboy1289/shutterstock.com

Sunshine Skyway Bridge

A Sunshine Skyway Bridge 1987-ben nyílt meg a floridai Tampa Bay-ben, és az Egyesült Államok egyik legtöbb öngyilkosságot látott helyszíne lett. 2009-ig nem kevesebb, mint 207 ember ugrott le a hídról a Tampa-öböl vizébe és vesztette életét, míg 34 ember túlélte az 53 méteres ugrást. 1999-ben hat napelemes telefont állítottak fel a híd mellett és 24 órás járőrözést indítottak. A kezdeményezés nem volt hiábavaló, 1999 és 2009 között 23-an gondolták meg magukat és indítottak életmentő telefonhívást, sajnos azonban még így sem csökkent jelentősen az öngyilkosságok száma.

Sunshine Skyway BridgeForrás: Danita Delimont/shutterstock.com

West Gate Bridge

Az 58 méter magas melbourne-i West Gate hídról háromhetente ugrik egy ember a halálba. A Melbourne Királyi Kórház tanulmánya szerint az öngyilkosok több mint 70 százaléka mentális betegségben szenvedett, és 74 százalékuk férfi volt. Egy anya és 18 hónapos kisbabája 2008-as öngyilkossága után olyan akadályt állítottak fel a hídon amely megnehezíti az ugrást.

A híd ugyanakkor egy másik tragikus történetet is őriz: két évvel a munkálatok megkezdése után, 1970. október 15-én délelőtt 11:50-kor a 10. és 11. pillér közötti 112 méteres hídrész összeomlott, 50 métert zuhant a földre és a Yarra-folyóba. A katasztrófában, melyet Ausztrália legsúlyosabb ipari katasztrófájaként tartanak számon, harmincöt építőmunkás meghalt és tizennyolcan megsérültek. A legtöbben azok közül estek áldozatul, akik épp ebédszünetet tartottak az építmény alatt. A 2000 tonnás szerkezet zuhanását robbanás is kísérte, amely a több száz méterrel távolabbi épületeket is megrengette.

West Gate Bridge, Melbourne, AusztráliaForrás: TK Kurikawa/shutterstock.com

Niagara-vízesés

Sajnos a lélegzetelállító Niagara-vízesés Ontario és New York határán nem csak egy híres turisztikai célpont. Évente körülbelül 20-25 ember ugrik bele a lenti viharos vizekbe. Megdöbbentő módon 1856 és 1995 között a Niagara-vízesés 2780 ismert öngyilkosság helyszíne volt, és mindössze három ember élte túl a zuhanást.

Niagara-vízesésForrás: Ong.thanaong/shutterstock.com

Aokigahara-erdő

A japán Fuji-hegy tövében található Aokigahara erdőt, más néven A fák tengerét, olyan helynek ismerik a japánok, ahol dühös szellemek laknak. 2003-ra az itt elkövetett öngyilkosságok aránya elérte az évi százat. Az erdőt évente átfésülik eltűnt személyek földi maradványai után. Az öngyilkosság jelentős társadalmi probléma Japánban, melyért részben a mentális betegségekhez kapcsolódó társadalmi megbélyegzést, részben a megnövekedett munkahelyi stresszt okolják.

Az Aokigahara-erdő a Fuji-hegy lábánálForrás: norikko/shutterstock.com

Golden Gate híd

A San Francisco-i Golden Gate-hídon több mint 1500 öngyilkosságot követtek el 1937-es megnyitása óta. A 67 méteres ugrást kevesen élik túl. Egyikük Ken Baldwin, egy 28 éves férfi, aki korábban fájdalomcsillapítókkal és alkohollal kísérelt meg öngyilkosságot. Azt mondta, azért ugrott le a hídról, hogy észrevetesse magát.

Forrás: Only France via AFP/ONLYWORLD.NET/Alizee Palomba

„Még mindig látom, ahogy a kezeim lecsúsznak a korlátról. Azonnal rájöttem, hogy az életemben minden, amit javíthatatlannak hittem, javítható – kivéve azt, hogy ugrottam" – mondta Baldwin a The New Yorkernek. Szerencséje volt, nem halt meg azonnal, a parti őrség kimentette, s kórházba szállította.

Ha úgy érzi, Ön vagy a környezetében más krízishelyzetben van, segítségre szorul, hívja az ingyenes 116-123 felnött lelkisegély számot!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek