Miközben kávézott, ellopták a 670 ezres bringáját

Marseille és Genova között bárhol forgolódik az ember, egészen biztosan biztonsági kamerák tucatjai rögzítik minden mozdulatát. A mai időkben ez másutt is hasonlóan van, de itt, ahol királyok, sztárok és egyszerű milliárdosok töltik szabadidejüket, a biztonság fogalma sokkal kézzelfoghatóbb.

Menton festői városában mi is szívesen tekernénk egyetForrás: AlePana/shutterstock.com

Geraint Thomas, a 2018-as Tour de France most 35 éves brit győztese Monte Carlóban lakik, ám a város túl kicsi ahhoz, hogy edzhessen benne, hiszen öt perc múlva már kiér a határára. Ezért átjár Franciaországba - ezen a vasárnap éppen Mentonba ment. Edzés végén jól esik egy kávé, ezért beült egy cafeteriába. Amikor visszatért az utcára, döbbenten ácsorgott eltűnt kerékpárjának hűlt helyén. Egy Pinarello Dogma F12-esről beszélünk, ami alapáron 10 000 euró, napi árfolyamon 3 670 000 forint.

Egy ideig kereste, hiába. Először a rendőröket hívta, majd egy taxit, abból posztolta a megrázó hírt az Instagramon. „Szép út. Kellemes kávémegálló Mentonban. Kivéve, hogy valaki ellopta a biciklimet." A képen még a COVID miatt viselt maszk sem tudja eltakarni Thomas sokkos feldúltságát. Este viszont már teljesen más emberként mosolyog a rendőrösön készült felvételen, három jótevője társaságában, akik visszaszolgáltatták neki drága bicaját.

Arról, hogy miként találták meg Pinarellóját, lehetnek elképzeléseink, de biztosat csak a versenyző e heti podcastjából tudhatunk meg, ahol elmeséli a teljes történetet. „Minden jó, ha a vége jó" - fejezi be második posztját Thomas. És a tanulság? Ha biciklitolvaj vagy, ne ezen a tájon próbálkozz - olvasható a riviera24.it cikkében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek