Magyar tehetség is indult a világkiállítások történetének első kerékpárversenyén

A hazai országúti kerékpáros szakág legnagyobb tehetsége, Valter Attila is versenyzett november 6-án, a világkiállítások történetének első kerékpárversenyén - derül ki az MTÜ híréből.

Egyesült Arab Emírségek, Dubaj, világkiállítás, Giro d'Italia, kerékpár, bicikli, versenyForrás: expo2020dubai.com/Mep00460/mtu.gov.hu

A világ második legnagyobb körversenye, a Giro d'Italia az expó területére költözött, és a legnagyobb csapatok és legjobb, legtehetségesebb versenyzők mérték össze erejüket. Köztük volt Valter Attila is, aki több alkalommal is vezetett a versenyen és elnyerte a legtöbbet támadó (legharcosabb) kerékpáros címét ezen a különleges eseményen.

Valter Attila az idei Giro alkalmával 3 versenynapon viselte a legjobbnak járó rózsaszín trikót. A sportoló ellátogatott a Magyar Pavilonba is, amely a verseny és Attila tiszteletére rózsaszínbe öltözött. Miután a dubaji koronaherceg után ő is meglátogatta a Magyarország ásvány- és termálvíz-kincseit bemutató kiállítást, úgy nyilatkozott, hogy a pavilon tökéletesen mutatja be Magyarországot, mint a vizek hazáját.

Egyesült Arab Emírségek, Dubaj, világkiállítás, Giro d'Italia, kerékpár, bicikli, versenyForrás: mtu.gov.hu

Jövőre a Giro d'Italia verseny rajtjának, valamint az első három szakaszának hazánk ad otthont, ami kiváló lehetőség, hogy bemutassuk az országot, a természeti és épített látnivalókat a kerékpárverseny nézőinek.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek