Több száz prágai étterem nem hajlandó ellenőrizni az oltottságot

A hazai éttermekben nem okozott különösebb nehézséget a vendégek oltottsági ellenőrzése, ám a prágai éttermek egy részének tulajdonosi köre a mai napig ellenáll. Négyszáz étterem nem hajlandó a vendégek ellenőrzésével foglalkozni.

PrágaForrás: Martin Krchnacek / Unsplash

Mint nemrégiben megírtuk, november elsejétől csak azok látogathatják a cseh vendéglőket, akik be vannak oltva, illetve bizonyítani tudják, hogy már túlestek a Covid-19 betegségen, és megfelelő ellenanyagokkal rendelkeznek. Ezt a tervek szerint a vendéglők személyzete ellenőrzi.

Egy tulajdonos szerint azonban alkalmazottainak nincs joga a betérők egészségi állapotának ellenőrzésére, és ha mégis ezt tennék, arra végképp nincs joguk, hogy különbséget tegyenek a vendégek között. A feszültséget az sem oldja, hogy a vendégek - papírok híján - a bejáratnál, egy kocsmai vagy éttermi alkalmazott előtt önteszttel is igazolhatják, hogy nem fertőzöttek.

Rossz nyelvek szerint innen már csak egy lépés az, hogy ugyanilyen teszttel igazolják, nem ittasak - ami a kocsmák azonnali biztos halála volna – olvasható a novinky.cz oldalán.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek