Aggódniuk kell a Tenerifére készülőknek a vulkánkitörés miatt?

Itt az oldalunkon is több ízben írtunk a La Palma szigetén történt szeptember 19-i vulkánkitörés kapcsán, így nem csoda, hogy a folyamatosan érkező hírek miatt számos turista bizonytalan a Kanári-szigetekre tervezett utazásával kapcsolatban. A helyi utazási irodák telefonvonalai égnek az érdeklődők kérdései miatt, de a szakértők szerint Tenerifét szerencsére nem veszélyezteti közvetlenül a láva. A helyiek is csak a tévéből értesültek a katasztrófáról.

Roques de Garcia sziklaképződmény és a Teide vulkán, TenerifeForrás: Shutterstock.com / Balate Dorin

A Kanári-szigetek La Palma szigetén működő Cumbre Vieja vulkán továbbra is aktív, így a helyiek számára a veszély még egyáltalán nem múlt el. A forró láva, ami folyamatosan az óceán felé halad, eddig több száz otthont pusztított el, a kár már több mint 30 milliárd forint. A világsajtó hangos a természeti katasztrófától, így nem csoda, hogy azok a turisták is elkezdtek aggódni, akik a Kanári-szigetek népszerű nyaralóhelyére, Tenerifére készülnek. Köztük a magyarok is, akik közül sokan az örök tavasz szigetét tartják a törzshelyüknek - olvasható a sajtóközleményben.

Most azonban bizonytalanok lettek, és felmerültek a kérdések, hogy Tenerifét mennyire érinti a vulkánkitörés, zavarja-e a légiközlekedést, veszélyben vannak-e az emberek a szigeten? Teneriféről egy magyar utazási szakértő, Sajtos Gábor jelentkezett be, és ő nyilatkozott az aktuális helyzetről.

Mivel Tenerife több mint száz kilométeres távolságra van a vulkánkitörés helyszínétől, ezért a szigeten semmit sem lehet észrevenni az ott zajló folyamatokból. A legtöbb helyi is csak a tévéből értesült a szomszédos katasztrófáról.

Együtt érzünk azokkal, akik a láva miatt elveszítik az otthonaikat, azonban szerencsére az emberek biztonságban vannak, napokkal előbb figyelmeztették és időben evakuálták őket

- mondta a tenerifei utazási szakértő, aki jelezte, hogy a repülőjáratokat és a hétköznapi életet sem befolyásolja a közeli kitörés.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek