Bocelli szerenádja kíséretében adták át a felújított Rialto hidat

Velence kedden ünnepelte a Rialto teljes helyreállításának befejezését, amelynek átadásán Andrea Bocelli tenor is részt vett. Puccini híres, Nessun Dorma című áriáját énekelte el egy rövid szalagátvágási ceremónia során, miközben a híd alatt gondolák, vízitaxik és hajók úsztak át – írja az rfi.fr.

Andrea Bocelli sztárvendég volt a felújított 16. századi híd átadásán, 2021. szeptember 7 -énForrás: AFP/Marco Bertorello

Ötmillió euróba került a híd teljes felújítása, aminek a költségét a Diesel alapítója, Renzo Rosso finanszírozta. A munkálatokat még 2015-ben kezdték, és 2019-ben már befejezték, de a tervezett átadási ceremóniát kétszer is el kellett halasztani a Covid-járvány miatt.

Ez a híd Velence hídja. Egy darab történelem, egy szabadtéri múzeum" – mondta Luca Zaia, Veneto régió elnöke.

"450 éve, hogy megépítették. Ez aprólékos munkát igényelt" – tette hozzá a felújítási munkálatokat finanszírozó Rosso.

Ez a híd a legrégebbi, amely átível a Canale Grande felett, és egy építészeti remekmű. Az 1588 és 1591 között épült üzletek évszázadokon keresztül kizárólag az ötvösök birtokában voltak. De több mint 400 év alatt a szél, a víz, a szennyezés és a turisták áramlása megviselte a fényes fehér isztriai követ. A híd teljes 5000 négyzetméteres felületét helyreállították, beleértve a dekoratív domborműveket is. A helyreállítás kiterjedt a padlóburkolatokra, a hidat szegélyező üzletek tetőire és a korlátokra is.

Turisták gondoláznak a felújított híd alattForrás: AFP/Marco Bertorello

Turisták milliói látogatják meg minden évben Velencét, és a város illetékesei úgy vélik, hogy a tömegek kezelésének legjobb módja abban rejlik, ha a látogatók fizetnek a belépésért, ahogy erről egy korábbi cikkünkben már mi is beszámoltunk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek