Izrael újra megnyitja kapuit a kisebb turistacsoportok előtt

Szeptember 19-től meghatározott országokból érkező kisebb turistacsoportok utazhatnak be Izraelbe egy kísérleti program keretében, amelynek célja a turizmus beindítása – adja hírül a turizmus.com. Mint írják a CNN cikkére hivatkozva, a döntés azokat az 5-30 fős turistacsoportokat érinti, melyek az Izrael által zöld, sárga és narancssárga kategóriába sorolt országokból érkeznek, ugyanakkor az is feltétel, hogy a csoport minden tagja megkapta a Covid-19 elleni védőoltás összes szükséges adagját. 

Turisták a jeruzsálemi templomnál - illusztrációForrás: Reijo Telaranta/pixabay.com

A külföldi turistáknak a belépésnél igazolniuk kell majd, hogy az elmúlt hat hónapban megkapták a Covid-19 vakcina második adagját, vagy egy emlékeztető oltást. Ezenkívül egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet is be kell mutatniuk, továbbá a tel-avivi repülőtéren történő leszállás után szerológiai tesztnek (antitest vizsgálat) kell alávetniük magukat.

Egyéni turisták a járvány 2020. márciusi kezdete óta nem léphetnek be Izraelbe, kivéve, ha családtagjaikat látogatják meg. Májusban, a Covid-19 fertőzések csökkenésével Izrael egyszer már engedélyezte a kisebb turistacsoportok beutazását, ekkor több mint 2000 látogató érkezett, főként az Egyesült Államokból és Európából. A kezdeményezést azonban augusztusban felfüggesztették, mivel a delta variáns Izraelben is terjedni kezdett és a fertőzések száma megugrott, annak ellenére, hogy az ország világelső az átoltottság tekintetében.

A minisztérium ugyanakkor közölte, hogy korábban "egyetlen koronavírusos esetet sem azonosítottak azok között a csoportok között", amelyek a korlátozások májusi enyhítése után érkeztek. A tárca azt is mondta, reméli, hogy a közeljövőben az egyénileg utazó turistáknak is engedélyezhetik a látogatást. Jelenleg a vörös listán szereplő államokból – ide tartozik jelenleg Bulgária, Brazília, Mexikó és Törökország – nem léphetnek be turistacsoportok, Magyarország a sárga besorolás alá tartozik.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek