Nem éri meg most Mallorcán bulizni

A Baleár-szigeteken a lakosság több mint 53 százaléka teljesen be van oltva, ennek ellenére aggasztóan nő a koronavírus-fertőzések száma, köztük azoké, amelyekért a delta variáns felelős. Ezért július 24-től újra szigorították a járványügyi korlátozásokat. A Frankfurter Rundschau értesülései szerint egy órával előre hozták az éttermek és kávéházak nyitvatartási idejét, így ezek csak este 6 és éjjel 1 között szolgálhatnak ki vendégeket, az asztalok körül pedig a belső terekben legfeljebb négyen, a teraszokon nyolcan ülhetnek.

Estére az utcák teljesen kihalnak - illusztrációForrás: cocoparisienne/Pixabay

Privát rendezvényeket, pl. esküvőket csak a helyszínkapacitás legfeljebb 75 százalékáig lehet tartani július 24-től legalább két hétig. Különböző háztartásokból származó (vagy a szállodába nem egyszerre bejelentkezett) személyeknek éjjel 1 és hajnali 6 óra között (Formenterán 2-től 6-ig) tilos gyülekezniük a szabadban és zárt térben is. Ez a szabály állítólag még vár a szigetek legfelsőbb bíróságának jóváhagyására. Este 22 és hajnali 6 óra között bezárnak a strandok és a parkok. Ezzel a rendelkezéssel (is) elsősorban az a helyi kormány célja, hogy megakadályozza a fiatalok bulizását.

Az illegális partik résztvevői drasztikus, akár 1000 eurós bírságra számíthatnak. Ha az érintettek karanténszabályokat is megszegnek, 2000 euróra is növekedhet a bírság.Ha pedig még a koronavírus-tesztjük is pozitív lesz, akkor akár 5000 eurót is fizetniük kell. A partik szervezőit 100 ezer eurós bírság fenyegeti. Mallorcán egyébként július 10. óta tilos este 22 óra után alkoholt árusítani az üzletekben, de az éttermekben és bárokban megengedett az italkiszolgálás – írja a turizmus.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek