Úgy tudni, Naruhito japán császár nyitja majd meg a tokiói olimpiát, aki különösen aggódik a vírus miatt

Különféle japán médiaértesülések szerint Naruhito japán császár nyitja majd meg a tokiói olimpiai játékokat a július 23-i nyitóünnepségen. Egy tisztviselő névtelenül nyilatkozott a Japan Times-nak, mondván, hogy a császár valószínűleg részt vesz a megnyitón, ahogyan azt is tervezik, hogy a császári palotában találkozik külföldi méltóságokkal, akik Japánba utaznak a sporteseményre – írja a Royal Central.

Naruhito japán császár és felesége, Masako császárné minden óvintézkedést betart a vírus elkerülése érdekébenForrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Pool For Yomiuri

A 61 éves Naruhito császár a 2020-as tokiói olimpia és paralimpia tiszteletbeli védnöke. Nem ő lesz az első uralkodó amúgy, aki megnyitja az olimpiai játékokat, mivel II. Erzsébet királynő a 2012-es olimpiai játékokon már megtette ezt Londonban. Naruhito császár apja, Akihito császár pedig az 1998-as naganói téli játékok megnyitását vállalta magára, és a császár nagyapja, Hirohito császár is részt vett az 1964-es tokiói nyári játékok és az 1972-es szapporói téli játékok megnyitásában.

A császári család tagjai várhatóan nem vesznek részt semmilyen eseményen, mivel Tokió a globális egészségügyi helyzet miatt rendkívüli állapotot hirdetett.

A legtöbb eseményre a nézők jelenléte nélkül kerül sor, hogy megfékezzék a vírus terjedését. A Császár Udvartartási Ügynökségének főintézője, Yasuhiko Nishimura egy múlt hónapban tartott sajtótájékoztatón elárulta, hogy Naruhito aggodalmát fejezte ki a játékok miatt.

Japán zászló az olimpiai ötkarikával a shinjukui japán olimpiai múzeum bejárata felettForrás: APA-PictureDesk via AFP/Stanislav Kogiku / picturedesk.com/Stanislav Kogiku

„Őfelsége rendkívül aggódik a COVID-19 fertőzések jelenlegi helyzete miatt, amely a fertőzések elterjedéséhez vezethet" – mondta akkor.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek