Hideg és sötét vidéken talált új otthonra a járvány alatt egy olasz nő

Az észak-olaszországi Emilia Romagna régióból származó Valentina Miozzo életét alaposan megváltoztatta a világjárvány. A turistákat külföldi utazásokon kísérő idegenvezető és blogger sokakhoz hasonlóan szintén arra kényszerült, hogy otthon maradjon a 2020-as, tavaszi karantén alatt, azonban szeptemberben, amikor azzal a kérdéssel keresték meg az Instagramon, hogy van-e kedve a sarkkör vidékére utazni, hogy egy vendégházat vezessen, nem sokat hezitált.

Kongsfjord, NorvégiaForrás: Manxruler/commons.wikimedia.org

"A korábbi utazós munkámat nem folytathattam, de így újra adódott egy utazási lehetőség, mellyel egy másik valóságot fedezhettem fel - természetesen statikusabban, mint korábban, de a világnak ezt a részét nem ismertem, és teljesen lenyűgözött" - mondta el a nő.

Miozzo két napon belül elfogadta az ajánlatot, és egy hónappal később már meg is érkezett a Norvégia északi csücskén található tengerparti városba, a mindössze 28 lakossal rendelkező Kongsfjordba, mely nem is különbözhetne jobban korábbi otthonától, a 185 000 lakosú Modenától. "A legközelebbi szupermarket 25 mérföldre van, a legközelebbi kórház 200 mérföld, a repülőtér pedig - ez az apró, helyi leszállópálya - szintén 25 mérföld" - mondta el az utazó.

"Ha ilyen helyen találja magát az ember, a világtól teljesen elszigetelten, megtanulja, hogyan mozgósítsa az energiáit. Csodálatos felfedezés ez - különösen, ha két hónapig nincs odakint fény, de az embernek valahogy mégis fel kell ébrednie" - tette hozzá.

Miozzo azt tervezi, hogy még tesz egy kiruccanást a Spitzbergákra, mielőtt ősszel visszatérne Olaszországba, hogy folytassa a korábbi munkáját - derül ki a cnn.com riportjából.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek