Szardínia eltörölte a belépési korlátozásokat, a magyar határokon is hamarosan visszaállhat a régi rend

Amennyiben a koronavírus-világjárvány nem vesz új, váratlan fordulatot, Magyarország június 24-től visszaállítja belső schengeni határain a normális átjárást - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Magyarország pozsonyi nagykövetségén szerdán.

Pozsony, SzlovákiaForrás: keaganbadenhorst/pixabay.com

Magyarország és Szlovákia közti 36 határátkelő közül jelenleg csak 19 működik, a döntés nyomán minden határkeresztező úton lehet majd közlekedni a két ország között. A tervek közt szerepel az is, hogy a Magyarországgal határos megyékben, régiókban élők Magyarországon is felvehessék az oltást.

Szardínia eltörölte a belépési korlátozásokat 

Nem kell többé oltási igazolás és koronavírus-tesztelés sem a szigetre történő belépéshez, szabadon utazhatnak be mind az olaszok, mind a külföldiek, megszűnt az érkezők ellenőrzése a sziget repülőterein és kikötőiben.

Sajtóinformációk szerint a sziget idegenforgalmi ágazata sürgette a teljes nyitást, miután a feltételekhez kötött belépés miatt a turisták távolmaradásától tartottak. Megszüntették a szigetre belépők regisztrációjára fenntartott mobilalkalmazást is.

Szardínia az egyetlen régió, ahová jelenleg szabadon lehet belépni, mivel Olaszország többi határátkelőjénél továbbra is kérik a belépés előtti 48 órában végzett negatív teszteredményt. A teszteléshez kötött belepés egyelőre július elsejéig van érvényben.

Szardíniai strandForrás: hemis.fr/CAVALIER Michel / hemis.fr

A szigeten ugyanakkor továbbra is kötelező a szájmaszk használata szabadtéren is. Ezt a rendelkezést augusztusig országosan fenntartották. A sziget úgynevezett fehér zónába tartozik, vagyis semmilyen más járványintézkedés nincsen már érvényben annak ellenére, hogy több szardíniai városban újabb gócpontokat azonosítottak. A római kormány a korábban július 31-ig elrendelt egészségügyi vészhelyzet meghosszabbítását tervezi talán egészen az év végéig - derül ki az MTI híreiből. 

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek