Ez az ázsiai ország is érvényesnek ismerte el a magyar védettségi igazolványt

A kazahsztáni hatóságok bejelentették, hogy elfogadják a magyar, a thaiföldi és a mongol védettségi igazolványt, oltási útlevelet - derült ki az egészségügyi miniszterhelyettes, Erlan Kijaszov országos tisztifőorvos által szombaton kiadott rendeletéből a koronavirus.gov.hu híre szerint.

Kazahsztán, AstanaForrás: Konevi/pixabay.com

A három ország állampolgárait a védettségi igazolványok felmutatása mellett beengedik Kazahsztánba, a rendeletben emellett a hatóságok egyben szakmai ajánlásokat tettek a lakosság beoltására, valamint a vakcinák tárolására és szállítására.

Kazahsztánban február elsején kezdődött el az oltási kampány az orosz Szputnyik V védőoltással. Április 26-ától megindult a koronavírus ellen helyben kifejlesztett vakcina, a KazVak beadása is. Emellett április végén a kazah Nemzeti Jóléti Alapítvány a kínai Sinopharm gyógyszeripari vállalattól egymillió adag HayatVax típusú védőoltást vásárolt. Ezen kívül június elején az országba érkezett a kínai Sinovac Biotech gyógyszerpari cég által gyártott CoronaVac védőoltás első félmilliós szállítmánya.

Eddig összesen tizennégy országgal született megállapodás az oltási igazolványok kölcsönös elismeréséről - a Magyarországon használt valamennyi vakcinával történt oltás esetében -, valamint egymás állampolgárainak beengedéséről, a további országok Bahrein, Ciprus, Csehország, Észak-Macedónia, Georgia, Horvátország, Marokkó, Moldova, Mongólia, Montenegró, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Törökország.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek