Mostantól a versailles-i kastélyban is alhatunk, de ennek az élménynek elképesztő ára van

Nemrég nyitotta meg kapuit az első szálloda, amely a versailles-i kastély területén található, lehetőséget adva az utazóknak, hogy a világ egyik legfényűzőbb helyén tartózkodhassanak. Ennek a lehetőségnek azonban szó szerint ára van: a vendégeknek éjszakánként legalább 1700 eurót (közel 570 ezer forintot) kell fizetniük, hogy a fenséges ágyneműben hajthassák a fejüket álomra.

A kastély Orangerie kertjét is megcsodálhatják a vendégekForrás: AFP/Stephane De Sakutin

A 14 szobából és lakosztályból álló Le Grand Controle három történelmi épületben található, amelyek 1681-ből származnak, és amelyeket Christophe Tollemer építész és belsőépítész restaurált. A Le Grand Controle mesés kilátást nyújt a palota híres Orangerie kertjére, amely narancs-, citrom-, leander-, pálma- és gránátalmafákkal díszített. A vendégek megcsodálhatják a Piece d'Eau des Suisses nevű 13 hektáros díszmedencét is, amelyet a svájci gárda 1679 és 1682 között ásott ki. A szálloda neve a Grand Controle épületéből származik, amelyet XIV. Lajos kedvenc építésze, Jules-Hardouin Mansart épített, és ami a Le Petit Controle és a Pavillon mellett a három épület egyike.

A helyi étterem Alain Ducasse neves séf vezetésével, XIV. Lajos ihlette étlapot kínál, valamint klasszikus francia ételeket, és egy délutáni teát a palota másik híres lakójának, Marie Antoinette-nek szentelve.  

A Le Grand Controle minden, egyedileg berendezett szobája és lakosztálya egy olyan személyről kapta a nevét, aki szorosan kapcsolódik a kastélyhoz. A vendégeket egy mindenre elkötelezett komornyik várja, és használhatják a kastély csónakjait, golfkocsijait, valamint beléphetnek az uralkodók által használt, korábban nem látott lakóterületekre is – írja a CNN.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek