Oroszországban épül Európa legmagasabb felhőkarcolója

A skót Kettle Collective építésziroda bejelentette, hogy 700 méter magas felhőkarcolót épít Szentpéterváron, mely majdnem kétszer akkor lesz, mint a 381 méteres New York-i Empire State Building. A világ legmagasabb épülete jelenleg a dubaji Burdzs Kalifa 828 méterrel, ezután másodikként fog következni a Lakhta Center II, mely rekorder lesz a világ legmagasabb kilátóteraszával, és legmagasabban található emeletével, 590 méteren - derül ki a matadornetwork.com cikkéből.

A Lahta Centr II látványterveForrás: kettle.co

Az új felhőkarcoló a Lahta Centr testvére lesz, melyben többek között a Gazprom orosz energetikai cég székhelye található, szintén Szentpéterváron, és amely jelenleg Európa legmagasabb épülete. Bár az új épület pontos helyét még nem jelölték ki, a Gazprom biztosítja a telket Szentpétervár külterületén. Míg a látványtervek a toronyházat egy szigeten ábrázolják, az valójában a szárazföldön lesz.

„A torony merész ötletből született, maga az energia ihlette, melyet spirális hullámok formájában jelenítenek majd meg az épületen"- mondta a Tett Kettle, a Kettle Collective tervezési vezetője. Mint hozzátette, "a kialakítás nemcsak esztétikai szempontból érdekes, de gyakorlati haszna is van, mivel csökkenti az épületre ható szél erejét, így csökken az épületen belül használt szerkezeti elemek mérete is."

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek