Futva menekültek az emberek, miután remegni kezdett a felhőkarcoló

Kedd délután egyelőre ismeretlen okból inogni kezdett a dél-kínai Sencsen egyik emblematikus felhőkarcolója, az épületet kiürítették - adja hírül az MTI. A húsz évvel ezelőtt épült, 79 emeletes, 300 méteres SEG Pláza magasságát tekintve megközelíti a New York-i Empire State Buildinget.

A SEG PlazaForrás: AFP/Str

A hivatal vizsgálja az esetet, ám azt már kizárták, hogy az épület mozgását földrengés okozta volna, mert nem regisztráltak akkor földmozgást a városban. A helyi időjárás-jelentés szerint a szélerősség Sencsenben ekkor óránként 27 kilométeres sebességű volt, ami szintén nem valószínű, hogy megingathatná a toronyházakat.

A SEG Pláza Sencsen ötödik legmagasabb felhőkarcolója, és a világ legnagyobb elektronikai alkatrészeket áruló piacának központjában helyezkedik el. A kínai közösségi médiában közzétett felvételeken az látható, ahogy az emberek rohannak kifelé a toronyházból, bár maga a mozgás nem látszik túl jól. Sérültekről, illetve vagyoni kárról nem érkezett jelentés.

Li Csien-hszin, a Kínai Építéstudományi és Ipari Vállalat vezető mérnöke a Shenzhen Special Zone Daily című helyi lapnak nyilatkozva úgy vélekedett, hogy a jelenséget "véletlenszerű frekvencia-egybeesés, vagyis rezonancia" okozhatta, bár szakértők szerint ritka, hogy egy épület olyan mértékben megremegjen, hogy azt az emberek is érzékeljék. Az épület újranyitásának tervezett időpontjáról egyelőre nem adtak hírt.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek