Ezer kóbor macskát engednek ki a patkányfővárosnak csúfolt nagyváros utcáira

A „Cats at Work", azaz „Macskák munkában" programra azután derült fény, hogy az Orkin kártevőirtó cég a hatodik egymást követő évben kiáltotta ki Chicagót a legtöbb patkánnyal bíró városnak. Ezen a nem túl fényes listán Chicagót Los Angeles, a harmadik helyen pedig New York követi – írja nypost.com.

A patkányok igazi ellenfélre akadtak - illusztrációForrás: Lincoln N/Pixabay

A program elindítója, a Tree House Humane Society reméli, hogy a patkányokat hamarosan a macskák váltják fel Chicagó utcáin, abban a reményben, hogy ezeknek a cicusoknak megfelelő életük lesz, hiszen sokszor hosszú ideig menhelyeken élnek és gyakran eutanázia vár rájuk.

"Ezek olyan kóbor macskák, amelyek nem boldogulnának otthoni vagy menhelyi környezetben. A Cats at Work telepek elindításával biztosítani tudjuk, hogy a legjobb életüket éljék" – jelentette ki a programot elindító társaság.

Az összes munkába álló macskát ivartalanították, mindegyiket beoltották veszettség és egyéb betegségek ellen, illetve táplálékkal és vízzel látják el őket.

Ezt úgy kontrollálják, hogy nem véletlenszerűen engedik őket szabadon, hanem úgynevezett kültéri kolóniákba kerülnek egy bejegyzett gondnokkal, akinek az a feladata, hogy élelemmel, vízzel és menedékkel lássa el védenceit. "A legtöbb esetben ezek a macskák jobb gondoskodásban részesülnek miután bekerültek a programba, mint korábban. A macska valóban megöli a patkányokat, de sokszor a feromonjaik is elegendőek a patkányok elrettentésére" – írja a Tree House Humane Society.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek