Újabb országgal jött létre utazási megállapodás

  Szijjártó Péter ma reggel Facebook-oldalán közölte a hírt, mely szerint a Csehország és Magyarország között létrejött megállapodás értelmében holnaptól mindenfajta karantén-, vagy tesztelési kötelezettség nélkül utazhatnak a beoltott magyarok és csehek a két ország között.

  Csehország, Jicin, Wallenstein's térForrás: David Paloch / Wikipedia

  Mint írja, az oltási igazolványokat kölcsönösen elismerik, így a megállapodás mindenkire nézve érvényes, függetlenül a beadott oltóanyag fajtájától.

  Hozzátette, hogy Csehország és Magyarország között évente több százezer turista fordul meg, mostantól pedig újra megnyílik a lehetőség a kölcsönös prágai, budapesti, brünni városnézésekre, a fürdővárosok meglátogatására, a balatoni, hévízi pihenésekre.

  A külügyminiszter ma Lengyelországban tárgyal, és amint létrejön a következő megállapodás, azonnal tájékoztatást ad róla. Jelenleg Csehország mellett Bahreinbe, az Észak-Macedón Köztársaságba, Horvátországba, Montenegróba, a Szerb Köztársaságba, Szlovéniába és Törökországba lehet bármilyen oltással utazni.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek