12 országból lehet Angliába utazni karantén nélkül

Anglia zöld, sárga illetve vörös kategóriába sorolta az egyes országokat a fertőzöttségi szint alapján, az innen érkezőkre illetve hazatérőkre különböző szabályok vonatkoznak május 17-től - derül ki az angol kormány oldaláról.

A British Airways gépei parkolnak a Gatwick repülőtérenForrás: AFP/Ben Stansall

Május 17-től a zöld országok közé fog tartozni Ausztrália, Brunei, a Falkland-szigetek, a Feröer-szigetek, Gibraltár, Izland, Izrael,Új-Zéland, Portugália, Szingapúr, Déli-Georgia és Déli-Sandwich-szigetek, Szent Ilona, Ascension és Tristan da Cunha. Az innen érkezőknek (akik az utazásuk előtti tíz napot itt töltötték) nem kell karanténba vonulniuk. 

A piros országokból érkezők csak akkor léphetnek be Angliába, ha az ország állampolgárai. A sárga országokból érkezőknek, ahová egyelőre Magyarország is tartozik, 10 napra karanténba kell vonulniuk, és két tesztett kell csináltatniuk. A sárga és piros országok listája az angol kormányzati oldalon látható.

Skócia, Wales és Észak-Írország még nem közölte, hogy mikor enyhíthet az utazási korlátozásokon - derül ki a bbc.com cikkéből.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek