12 országból lehet Angliába utazni karantén nélkül

  Anglia zöld, sárga illetve vörös kategóriába sorolta az egyes országokat a fertőzöttségi szint alapján, az innen érkezőkre illetve hazatérőkre különböző szabályok vonatkoznak május 17-től - derül ki az angol kormány oldaláról.

  A British Airways gépei parkolnak a Gatwick repülőtérenForrás: AFP/Ben Stansall

  Május 17-től a zöld országok közé fog tartozni Ausztrália, Brunei, a Falkland-szigetek, a Feröer-szigetek, Gibraltár, Izland, Izrael,Új-Zéland, Portugália, Szingapúr, Déli-Georgia és Déli-Sandwich-szigetek, Szent Ilona, Ascension és Tristan da Cunha. Az innen érkezőknek (akik az utazásuk előtti tíz napot itt töltötték) nem kell karanténba vonulniuk. 

  A piros országokból érkezők csak akkor léphetnek be Angliába, ha az ország állampolgárai. A sárga országokból érkezőknek, ahová egyelőre Magyarország is tartozik, 10 napra karanténba kell vonulniuk, és két tesztett kell csináltatniuk. A sárga és piros országok listája az angol kormányzati oldalon látható.

  Skócia, Wales és Észak-Írország még nem közölte, hogy mikor enyhíthet az utazási korlátozásokon - derül ki a bbc.com cikkéből.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek