Sílécen próbált hazatérni egy norvég utazó, hogy elkerülje a karantént

  Egy ötvenes éveiben járó norvég lakos néhány dokumentumért akart visszatérni Norvégiába Svédországból, ahol éppen építkezik. Azonban, hogy elkerülje a karantént, úgy döntött, a hegyeken keresztül, sílécen lépi át a határt. 

  Hegyi ház a norvég határnál - illusztrációForrás: Håvard Lindholm/commons.wikimedia.org

  Összesen 40 kilométert kellett volna megtennie nehéz terepen, de nagyjából 25 kilométer után útját állta a rossz idő, és végül egy helyi rénszarvastenyésztő mentette meg, majd két halász felügyelte a mentőszolgálat megérkezéséig - derül ki a thelocal.se híréből.

  Mint a mentőszolgálat munkatársa elmondta, a férfi teljesen átázott, didergett és még dühöngött is. A mentősök kezelésbe vették, majd átadták a rendőrségnek, akik a karanténszabályok megsértése miatt intézkedtek ellene. Mint elmondták, a férfinak negatív tesztet kellett volna bemutatnia a hatóságoknak a határon, majd 10 napra karanténhotelba kellett volna vonulnia. Ezt a karantént most ugyanúgy teljesítenie kell, mielőtt a rendőrség kihallgatja.

  Fotó: Creative Commons Attribution 4.0 International license

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!