Kínai vetélytársat kapott a Tesla

Miután Kínában az autók kamerájához kapcsolódó adatvédelmi aggodalmak miatt korlátozták a Teslák használatát a katonaság és a kulcsfontosságú kormányzati alkalmazottak körében, az ország legnagyobb autógyártója, a Geely bejelentette, hogy új, prémiumkategóriás elektromos autómárkát vezet be, amely reményei szerint felveszi a versenyt a Teslával - adja hírül a bbc.com.

A Geely egyik összeszerelőüzeme NingpóbanForrás: Siyuwj/commons.wikimedia.org

A Volvót és a Lotust is tulajdonló kínai vállalat Zeekr márkanevet kapó elektromos autói várhatóan 2021 harmadik negyedévében kerülnek forgalomba. A cég egyébként a tulajdonában lévő márkák révén már rendelkezik prémium kategóriájú elektromos autókkal, a Volvón belül a Polestar felelős az elektromos autók gyártásáért, a Lotus pedig Evija néven dolgozik elektromos meghajtású szuperautón. Kína szeretné elérni, hogy 2025-re az országban értékesített járművek több mint ötöde elektromos legyen.

Polestar-modellForrás: Imaginechina via AFP/Wang Gang

A Zeekr mindazonáltal kiélezett versenybe száll be, melyben nemcsak a Tesla lesz a vetélytársa, melynek Model 3-ja volt tavaly a legkeresettebb elektromos járműmodell Kínában, hanem a Nio, az Xpeng és a Li Auto kínai vállalatok is, amelyek szintén jelentős keresletről számolhattak be. Kína egyébként a Tesla legnagyobb piaca az USA után, az autógyártó 2020-ban 120 000 darab járművet adott el itt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek