Újabb európai ország fogadja karantén nélkül a beoltott utazókat

Lengyelországban is mentesülnek a karantén alól a beoltott utazók, feltéve, hogy az Európai Unió valamelyik tagállamának az állampolgárai, vagy Izlandnak, Liechtensteinnek, Norvégiának, Svájnak, Grúziának, Japánnak, Kanadának, Új-Zélandnak, Thaiföldnek, Dél-Koreának, Tunéziának illetve Ausztráliának, vagy ezen országok valamelyikében rendelkeznek letelepedési engedéllyel - adja hírül a lonelyplanet.com.

Sorok a lengyel-német határon még decemberbenForrás: dpa Picture-Alliance/Patrick Pleul

Az utazóknak korábban 10 napos karanténba kellett vonulniuk, ez alól azonban már a múlt hónapban mentesültek azok, akik az érkezésükkor 48 óránál nem régebbi, negatív COVID-tesztet mutattak be. A nemrég frissített szabályozás már a beoltott utazókra vonatkozó mentességet is tartalmazza.

A mintegy 40 millió lakosú Lengyelország nemrégiben enyhített a korlátozásokon, és kéthetes próbaidőre, február végéig engedélyezte a sípályák megnyitását, a múzeumok, művészeti galériák, bevásárlóközpontok pedig már február 1-jén engedélyt kaptak az újranyitásra. A mozik, színházak, operaházak és szállodák szintén február végéig 50%-os kapacitással üzemelhetnek, az éttermek csak elvitelre szolgálhatnak ki, a maszk viselése és a távolságtartás továbbra is kötelező. Bővebb információk a Lengyelországba történő utazásról a Konzuli Szolgálat oldalán olvashatók.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek