Szombattól akár két hét karantén is várhat a Ciprusra belépő utazókra

A koronavírus terjedése elleni szigorításokról döntött szerdán a Ciprusi Köztársaság kormánya. Ciprus február 6-tól karanténra kötelezi 14 napig terjedő időtartamra a szigetre érkezőket, függően attól, hogy ki milyen járványügyi besorolású országból érkezett. Az érkezőknek ezen felül saját költségre kötelező jelleggel 72 órán belül koronavírus-tesztet is el kell végezniük, olvasható az MTI hírei között.

A ciprusi egészségügyi minisztérium a járványügyi helyzet súlyosságának megfelelően három kategóriába sorolja az egyes országokat. A tárca a listát folyamatosan frissíti. Az úgynevezett A csoportba tartozik Ausztrália, Új-Zéland, Szingapúr, Thaiföld, amelyek állampolgárai vírusteszt nélkül beutazhatnak Ciprusra. A B csoportba tartozó országok, mint például Németország, Görögország és Izland állampolgárainak három napnál nem régebbi negatív teszteredményt kell felmutatniuk beutazáskor. Február 6-tól az A és B csoportok országaiból érkezőknek háromnapos karanténba kell vonulniuk, amelynek végén koronavírustesztet kell végezniük.

Finikoudes strand Lárnakában, a fotó tavaly május 13-án készültForrás: AFP/Iakovos Hatzistavrou

A C országcsoportba tartozó államok esetében, ilyen például Oroszország is, csak meghatározott személyi kör utazhat be a szigetország területére, így diplomaták és nemzetközi szervezetek dolgozói. Megérkezésükkor kötelezően két hét karanténba kell vonulniuk és a tizedik napon tesztet kell elvégezniük nekik is az új szabályok értelmében. A megosztott szigeten 31 124 fertőzöttet tartanak nyilván, a vírus okozta Covid-19 betegségbe 202-en haltak bele.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek